SINDS 1977    
Home

 

GESCHIEDENIS

De Stichting Hulp Gehandicapten is ontstaan als geformaliseerde voortzetting van de Personeelsverenigingen Gezamenlijke Hulp Gehandicapten.

Begin 1977 bleek een bedrag nodig te zijn om een gehandicapt meisje in Italiƫ te laten opereren. De personeelsverenigingen van diverse bedrijven voerden hiervoor gezamenlijk actie, die erg succesvol is verlopen. Niet alleen werd het voor de operatie benodigde geld ingezameld, er bleef ook nog genoeg geld over om het werk van verschillende instellingen, tehuizen, verenigingen e.d. t.b.v. gehandicapten te bedenken.

De personeelsverenigingen besloten het werk dat ze deden t.b.v. gehandicapten voort te zetten en uit te breiden, maar dan onder de naam Stichting Hulp Gehandicapten (als een zelfstandige Stichting). Deze Stichting is tot op heden nog steeds actief met het ondersteunen van diverse activiteiten van instellingen, tehuizen en verenigingen t.b.v. gehandicapten, en het organiseren van avonden, dagen, bus(dag)reizen e.d. voor de (gehandicapte) donateurs.

Hieronder de trailer van de DVD die 40 jaar Stichting Hulp Gehandicapten beschrijft. De complete DVD is te bestellen via de volgende link:
DVD 40 jaar Stichting Hulp Gehandicapten

Wat de DVD kost bepaalt u helemaal zelf.

 
 

 

Copyright shg-svg.nl
2002-2019